Nieuws

Tweede zonnedak voor ECDD

EnergieCoöperatie Duurzaam Doetinchem (ECDD) heeft haar tweede coöperatieve zonnestroomproject in gebruik genomen, op het dak van de voormalige Martinusschool in Gaanderen. 

De coöperatie heeft 238 panelen op het 800 m2 grote dak laten leggen en wekt hiermee jaarlijks zo'n 83.000 kWh op. Realisatie van het cooperatieve zonnedak is mede mogelijk gemaakt door deelnemers die een of meer participaties gekocht hebben. Hiervoor krijgen ze 15 jaar lang jaarlijks zo'n €24 per participatie uitgekeerd op basis van de stroomopbrengsten (dus €360 over 15 jaar).

Stroom afnemen? Dat kan! 

ECDD is samen met 18 andere lokale energiecooperaties lid van Streekenergie: een coöperatie van echte, Achterhoekse energieproducenten. De energie die zij samen opwekken, wordt via Streekenergie geleverd aan Energie VanOns en kan ook via Streekenergie weer afgenomen worden. 

Thuis stroom afnemen

Zakelijk stroom afnemen

 

Deelnemen met participaties? Kan nog net! 

Van de in totaal 320 participaties zijn er nog een paar te koop. Als je nog mee wilt doen, stuur een mail aan de coöperatie via info@ecdd.eu. Zij sturen je dan meer informatie. Deelname aan dit coöperatieve zonnestroomproject is mogelijk voor alle Achterhoekers! Je kan meedoen ook als je zelf al zonnepanelen op je eigen dak hebt en het staat los van hoeveel stroom je thuis verbruikt.

 

 

Ga terug

Contact

met Streekenergie.

Heb je vragen? Onze Achterhoekse Energie Experts helpen je graag met uitleg of overstappen.